Tejszínes zellerkrémleves
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 50 g vöröshagyma
- 200 g zellergumó
- 130 g burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 db leveskocka
- 6 dl víz
- 1/2 tk só
- 1/4 tk bors
- 2 dl Milli 20%-os Főzőtejszín
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és felöntjük vízzel. Ekkor adjuk hozzá leveskockát, sót, borsot. Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixer segítségével pépesítjük a zöldségeket. Milli 20%-os Főzőtejszínnel krémesítjük, újra felforraljuk. Ezt követően tálaljuk levesgyönggyel és ízlés szerint póréhagymával.
Jó étvágyat!
Az elkészítési folyamatról a videó megtekinthető a TikTok csatornánkon.