Hagymaleves cipóban
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- 3 fej vöröshagyma
- 15 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- ½ liter tej
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- őrölt fehérbors
- 1,5 dl Milli Főzőtejszín 20%
- 1 szál póréhagyma
- 1 csokor snidling
- 4 db cipó
- 10 dkg sajt
Elkészítés
A vöröshagymákat felszeleteljük és habzásig hevült vajon megfuttatjuk. Sózzuk és alaposan megpároljuk, majd fehérborssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a fehérbort és hagyjuk kiforrni. Kevés vizet adunk hozzá és összeturmixoljuk.
Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt. Visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk. Felkarikázott póréhagymát teszünk a levesbe, illetve snidlinget aprítunk hozzá.
A félkilós cipók tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A cipó tetejére reszelt sajtot olvasztunk.
Tálaláskor a hagymalevest a kibelezett cipóba merjük, és ráhelyezzük a sajtos cipótetőt.
Jó étvágyat!