Hagymaleves cipóban

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • ½ liter tej
  • 1 dl száraz fehérbor
  • őrölt fehérbors
  • 1,5 dl Milli Főzőtejszín 20%
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 4 db cipó
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

A vöröshagymákat felszeleteljük és habzásig hevült vajon megfuttatjuk. Sózzuk és alaposan megpároljuk, majd fehérborssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a fehérbort és hagyjuk kiforrni. Kevés vizet adunk hozzá és összeturmixoljuk.

Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt. Visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk. Felkarikázott póréhagymát teszünk a levesbe, illetve snidlinget aprítunk hozzá.

A félkilós cipók tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A cipó tetejére reszelt sajtot olvasztunk.

Tálaláskor a hagymalevest a kibelezett cipóba merjük, és ráhelyezzük a sajtos cipótetőt.

Jó étvágyat!

Fedezd fel a többi
Milli receptet is