Sárgarépás sertésborda
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- 70 dkg csont nélküli sertéskaraj
- 20 dkg sárgarépa
- 8 dkg barnacukor
- 2 dl rosé
- 2,5 dl Milli Főzőtejszín 30%
- 1 szál póréhagyma
- 1 dkg szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
- 80 dkg burgonya
- só, bors
Elkészítés
A burgonyát vékony szeletekre vágjuk és összekeverjük a felkarikázott póréhagymával, a Milli Főzőtejszínnel, majd ízesítjük szerecsendióval és sózzuk, borsozzuk. Ezután tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük és 200-220°C fokos sütőben megsütjük.
A karajt felszeleteljük és kevés olajon kisütjük. Sütés közben mellétesszük a nagyobb darabokra vágott sárgarépát. A répára barnacukrot és aprított petrezselymet szórunk. Amikor a hús szépen megpirult, felöntjük a roséval és addig főzzük, amíg a hússzeletek teljesen puhára párolódnak, illetve a mártás besűrűsödik.
A húst és a mártást a répával és a tejszínes burgonyakörettel tálaljuk.
Jó étvágyat!