Sajtos spätzle sült hagymával
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- ½ kg liszt
- 6 db tojás
- 4,5 dl Milli Főzőtejszín 20%
- ½ liter étolaj
- 25 dkg húsos szalonna
- 25 dkg vöröshagyma
- 15 dkg trappista sajt
- só, bors
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a tojásokkal. A tésztát spätzle- vagy krumplinyomó segítségével forrásban lévő sós vízbe nyomjuk, megfőzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát félig megpirítjuk, erre tesszük a főtt tésztát, ráreszeljük a sajtot, felöntjük a Milli Főzőtejszínnel és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A vöröshagymát felkarikázzuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk. Ezután forró olajban kisütjük.
A sajtos spätzle-t a sült hagymával tálaljuk.
Jó étvágyat!