Lazacos tagliatelle
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- 30 dkg lazacfilé
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl Milli Főzőtejszín 20%
- 30 dkg tagliatelle
- 1 db citrom
- só, bors
Elkészítés
A tésztát sós, olajos vízben „al dente”, haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzzük.
A megtisztított lazacfilét felkockázzuk és olívaolajon megsütjük. Sülés közben sózzuk, borsozzuk.
Amikor elkészült, félretesszük és a visszamaradt zsiradékon pirítani kezdjük a feldarabolt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár perc után felöntjük 1 deci fehérborral, belecsavarjuk egy citrom levét, beleaprítjuk a petrezselymet és hozzáöntjük a tejszínt. Ebbe a mártásba keverjük bele az előfőzött tagliatelle tésztát, felöntjük a maradék fehérborral, hozzáadjuk a pirított lazackockákat és további 2-3 percig pirítjuk.
Citrom cikkekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!