Cukkinis rakott krumpli tejszínes kelkáposztával
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- 80 dkg burgonya
- 5 db tojás
- 40 dkg cukkini
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- 0,5 dl olívaolaj
- ½ fej kelkáposzta
- 10 dkg bacon szalonna
- 2 dl Milli Főzőtejszín 20%
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- őrölt köménymag
- francia petrezselyem
- paradicsom a díszítéshez
Elkészítés
A burgonyát és két tojást megfőzünk. Vajból, tejből és lisztből besamel mártást készítünk, amit sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk. Beletesszük 3 tojás sárgáját, a fehérjét pedig kemény habbá verjük.
Nagyon kevés olívaolajon lepirítjuk a cukkinit, és enyhén lesózzuk. Karikára vágjuk a főtt burgonyát és a két tojást, majd a besamel mártáshoz adjuk, a tejföllel és a felkarikázott cukkinivel összekeverjük. A habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
Kivajazunk egy tepsit, enyhén kimorzsázzuk és a masszát beletöltjük. 160-180°C fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Eközben lepirítjuk a bacon szalonnát, rádobjuk a felvágott káposztát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, majd mikor kicsit összeesett, felöntjük tejszínnel és 4-5 percig forraljuk.
Tálaláskor a rakott burgonya mellé halmozzuk a káposztát.
Jó étvágyat!