Tejszínes őszibarack-krémleves túrógombóccal

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

Krémleves:

  • 8 db őszibarack
  • 5 dl víz
  • őrölt fahéj
  • szegfűbors
  • vanília
  • 2 ek cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl Milli Habtejszín
  • 1 ek vaníliás pudingpor

Túrógombóc:

  • 250 g Milli Rögös Túró
  • 30 g búzadara
  • 1 ek cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás

Elkészítés

Krémleves elkészítése:
A 8 db őszibarackot megtisztítjuk és felkockázzunk. Felöntjük 5 dl vízzel.Ízesítsük őrölt fahéjjal, szegfűborssal, vaníliával. Hozzáadunk 2 ek cukrot és 1 db citrom reszelt héját. Amikor a gyümölcs megpuhult, kézi botmixerrel turmixoljuk. Végül 2 dl Milli Habtejszínben 1 ek vanília pudingot csomómentesre keverünk és krémesítjük vele a levest.

Túrógombóc elkészítése:
Összekeverjük a hozzávalókat, 30 percre hűtőbe tesszük a masszát, majd gombócokat formázunk belőle. Lobogó vízben megfőzzük. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor kiszedhetjük a gombócokat, majd őrölt mandulába forgatjuk őket. Mély tányérban tálaljuk a gombócokat és ráöntjük a hideg őszibarac- krémlevest. 

Jó étvágyat!

Fedezd fel a többi
Milli receptet is