Sajtos bundában sült csirkecombok
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 kg apró szemű burgonya
- 20 dkg apró szemű vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- ½ csokor petrezselyem
- 3 dl Milli Főzőtejszín 20%
- olaj
- só, bors
Elkészítés
A csirkecombokat kettébontjuk és a csont mellett bevagdaljuk. Sózzuk, majd bepanírozzuk, de a zsemlemorzsához előtte hozzákeverjük a reszelt parmezánt. A bepanírozott combokat bő olajban kisütjük.
A megtisztított burgonyát sós vízben félig megfőzzük, majd lehűtjük. A vöröshagymát, a burgonyát és ízlés szerint a fokhagymagerezdeket felváltva nyársra húzzuk.
A nyársakat először forró olajon lepirítjuk, majd 180°C fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
A mártáshoz 4-5 gerezd reszelt fokhagymát forró olajon kicsit megpirítunk. Hozzáadjuk a mustárt, a finomra vágott petrezselymet, valamint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük Milli Főzőtejszínnel és az egészet alaposan átforraljuk. Ezt a mártást és a burgonyanyársakat tálaljuk a csirkecombok mellé.
Jó étvágyat!