Pernamói kacsapecsenye
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- 2 db kacsamell filé
- 20 dkg kacsamáj
- 15 dkg császárhús
- 15 dkg kukorica
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl sherry
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, olaj
A mártáshoz:
- 3 dkg szárított erdei gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1,5 dl tej
- 1 dl konyak
- 1 dl Milli Főzőtejszín 20%
- só, bors
Elkészítés
A császárhúst felkockázzuk, majd pár csepp olajon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát és a felkockázott kacsamájat, majd pár percig pirítjuk. Ezután rászórjuk a kukoricát és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, valamint zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk sherryvel.
A kacsamellek bőrét lefejtjük, a húst nyitott szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és fólia alatt lazítjuk. Ráadagoljuk a májas masszát és szorosan feltekerjük. A roládokat kevés olajon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz a vajat habzásig hevítjük. Pirítani kezdjük rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az erdei gombát. Mikor a gomba megpirult, meghintjük liszttel és felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, petrezselymet adunk hozzá és meglocsoljuk konyakkal.
A mártást végül tejszínnel dúsítjuk.
Jó étvágyat!