Tejszínes szalonnás kelbimbóleves
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- 40 dkg kelbimbó
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ½ liter húsalaplé
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 dl Milli Főzőtejszín 20%
- só, bors
- őrölt köménymag
Elkészítés
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát. Összepirítjuk, sózzuk és megszórjuk őrölt köménymaggal.
Beletesszük a kelbimbót, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével.
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Kikeverjük kevés hideg vízzel, és ezzel sűrítjük a leves. A Milli Főzőtejszínhez merünk egy-két evőkanálnyit a forró léből, majd a leveshez adjuk és alaposan kiforraljuk. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!